Özönvíz előtt

DiCaprio dokumentumfilmje a klímaváltozásról, a globális felmelegedés veszélyeiről és lehetőségeinkről szól. Hogy minél több emberhez eljuthasson az üzenet, a National Geographic a teljes filmet világszerte ingyenesen is elérhetővé tette.

(Színes amerikai dokumentumfilm, 2016, 95 perc, magyar szinkronnal)


Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-Moon és Ferenc pápa – valamint tudósokat, klímakutatókat és olyan lelkes és elkötelezett embereket és aktivistákat, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten…

DiCaprio elismeri, hogy nagy az ökolábnyoma, de zöld ügyek pénzügyi támogatásával és ezzel a filmmel is igyekszik ellensúlyozni azt - közismert, Oscar-díjas színészként ily módon szeretne tenni és cselekvésre ösztönözni azért, hogy soha ne ismerjük meg a Hieronymus Bosch Gyönyörök kertje c. táblaképének jobb oldali szárnyán látható emberfaló világot. Előzetes magyar felirattal.

Aki lemaradt a 2016. októberi világpremierről, az most itt vagy a képre kattintva megtekintheti a National Geographic teljes filmjét magyarul!

Ui.: Bár ingyenesen elérhetőként hirdették, mégis gyakran letiltják a magyar nyelvű változatokat a világhálóról, sőt már az eredeti angol is nehezen található meg.

Kapcsolódó cikkek

12 évünk maradt - 405 hónapja töreltenül melegszünk

A Föld jövője a tét - a légkör nem tárgyal

Az a kritikus 6 fok

Sürgősen lassítsunk

Kreatívan a klímaváltozásról

Mit tehetsz Te - heti kihívások

Az emberiség legnagyobb dilemmája