A jövő farmja

Vajon hogyan hat a klímaváltozás és az energiaválság a mezőgazdaságra? Vajon mennyi üzemanyagba kerül napi élelmünk? Milyen hatással lesz mindez élelmünkre, készen kapott szendvicsünkre? Kiutat jelenthet a természetközeli, fenntartható gazdálkodás.

(A BBC szinkronizált ismeretterjesztő filmje, 48 perc, 2009)


Tudod, hogy mennyi üzemanyagba kerül napi élelmünk? Tudod, hogy élelmezésünk milyen nagymértékben függ az olcsó olajtól? Az olaj pedig nem tart örökké. A lényeg, hogy inkább előbb, mint utóbb mindenképp hiány lesz a könnyen elérhető és hasznosítható fosszilis üzemanyagból, márpedig a mai mezőgazdaság erősen üzemanyagigényes iparág. Hogyan hat az energiaválság és a klímaváltozás a mezőgazdaságra? Milyen hatással lesz mindez élelmünkre, készen kapott szendvicsünkre?

Két természetfilmes, Tim és Rebecca úgy döntöttek, felhagynak eddigi munkájukkal, a filmforgatással, és helyette átveszik Rebeccáék angliai családi farmjának a kezelését. Utolsó filmjük a mezőgazdaságról szól, a közelgő energiaválság, az éghajlatváltozás hatásáról, és néhány lehetséges válaszról.

A képre vagy ide kattintva megismerheted a válaszokat a film színes, szinkronizált változatából.

Kapcsolódó cikkek

Hagyjuk a földben

Olajcsúcs

Mit tehetsz Te? - heti kihívások

Mit aratunk jövőre - film

Cowspiracy - fenntarthatóság másképp - film

Az élelmiszeripar trükkjei - film

Frissen a szemétbe - film