Holnap hüvelyesek világnapja

Finom, sokféleképpen elkészíthető, jót tesz az egészségnek és a környezetnek - harmadszor hirdették meg a hüvelyesek nemzetközi ünnepét, hogy idén se feledkezzünk meg a babok, borsók, csicserik, lencsék érdemeiről. Szervezz szerdára egy fergeteges hüvelyes bulit.

Ha épp nincs otthon semmilyen bab, borsó, csicseri vagy lencse, holnapra még beszerezheted. Ha van otthon, vegyél még többet, és hívj vendégeket. 2023-ban február 10-én, pénteken lesz a hüvelyesek nemzetközi ünnepnapja – a nyolcadik a 2016. évi hüvelyesek nemzetközi éve után.

Legyen egy jó napod, válassz egy jó receptet, ha kell, még este áztasd be hozzá a babot, csicserit, lencsét, és holnap este kezdődhet is a fergeteges hüvelyes parti. Választékban nem lesz hiány, a hüvelyesek sokszínűek, ízletesek, táplálók, olcsók és minden piacon kaphatók.

Török lencseleves, fűszeres bab, sokféle csicserikrém, falafel, azaz csicserifasírt, mediterrán babkrém, tárkonyos lencse, diós lencsekrém, kiadós chilis bab, hüvelyes krémőrület, indiai lencse-dahl vagy sólet... és a sor hosszan folytatható.

Segíts a hüvelyeseknek, hogy érdemeiket elismerve minden héten legalább egyszer kerüljenek a tányérunkra. A hüvelyesek egészséges fehérjeforrások és fenntarthatóbban termeszthetők, mint a húsfélék. Az Okostányéron több a zöldség, gyümölcs és kevesebb a hús.

Tudj meg többet a hüvelyesekről, nemzetközi ünnepnapjukról, és ünnepelj Te is sok hüvelyessel. Hétfőn, húsmentesen.

Forrás: WPD/FNA

Kapcsolódó cikkek

Mi legyen a tányérunkon?

Csicseri, borsó, bab, lencse, fekete szemű menyecske

Krémőrület - csicserik, babok, borsók, lencsék

Érdemeikért küzdenek a hüvelyesek

13 + 1 tény a világ élelmezéséről

Terítéken a szója - tudta, hogy szinte naponta eszi?

Egy hónapig a vegetáriánusoké a világ

Mit tehetsz még - heti kihívások