Válassz környezeti könyvet nyárra!

A Válassz környezeti könyvet nyárra! mozgalom a Környezetvédelmi Világnapot (június 5.), ezt az olvasásra időt adó nyári szünidőt megelőző napot tenné a környezetvédelemről olvasás hazai napjává, kiemelve e világnap figyelemfelhívó jelentőségét.

A Válassz környezeti könyvet nyárra! mozgalom az Ünnepi Könyvhét rendezvényein, 2009-ben három budapesti helyszínen hívja fel először a figyelmet a nyári olvasás örömére.

A mozgalom a 2009. évi sikeres kezdet óta töretlenül folytatódik. A Föld Napja Alapítvány 2010-ben és 2011-ben is jelen volt a Környezetvédelmi Világnappal egy időben zajló Ünnepi Könyvhét 5 napos budapesti rendezvényén környezeti könyveivel, ökológiai játékaival, mint például a Hétköznapi kalauz, a Játszma, a Magyar babos.

2012-ben a Válassz környezeti könyvet nyárra! mozgalom helyszíne a 19. Víz, Zene, Virág Fesztivál lesz június 29. - július 1. között a tatai Öreg-tó partján. A 270 hektáros halastó és környezete 1977 óta természetvédelmi terület, 1989 márciusa óta a vizes élőhelyek megőrzését elősegítő ramsari egyezmény védelme alatt áll.

Várunk minden nyárra környezeti könyvet, játékot keresőt az alapítvány standjánál egy jó beszélgetésre, környezeti tanácsadásra, játékos környezeti tesztekre, kedvezményes vásárlásra.

A rendezvényen az olvasást népszerűsítő Veszíts el egy könyvet! mozgalom keretében idén is "elveszítjük" néhány kiadványunkat - jó lenne, ha egy hirtelen lezúdúló nyári zápor vagy a hajnali pára leszállása előtt rájuk akadnának a szerencsés megtalálók.