Az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat és ajánlásokat tartalmazza. Az 1976. évi élelmiszer törvény által létrehozott Magyar Élelmiszerkönyv I. kötete az unió irányelveinek átvételével készült előírásokat és nemzeti termékelőírásokat, II. kötete a nemzetközi szervezetek ajánlásai és a hazai adottságok figyelembevételével készült ajánlott irányelveket, míg III. kötete az uniós és magyar nemzeti szabványokat (MSZ), vizsgálati módszereket gyűjti össze. Előírásait és irányelveit a 15 tagú Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság dolgozza ki. A bizottság tagjait a vidékfejlesztési miniszter nevezi ki.
Magyar Élelmiszerkönyv
Az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat és ajánlásokat tartalmazza. Előírásait és irányelveit a15 tagú Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság dolgozza ki. A bizottság tagjait a vidékfejlesztési miniszter nevezi ki.