Magyar Élelmiszerkönyv

Az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat és ajánlásokat tartalmazza. Az 1976. évi élelmiszer törvény által létrehozott Magyar Élelmiszerkönyv I. kötete az unió irányelveinek átvételével készült előírásokat és nemzeti termékelőírásokat, II. kötete a nemzetközi szervezetek ajánlásai és a hazai adottságok figyelembevételével készült ajánlott irányelveket, míg III. kötete az uniós és magyar nemzeti szabványokat (MSZ), vizsgálati módszereket gyűjti össze. Előírásait és irányelveit a 15 tagú Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság dolgozza ki. A bizottság tagjait a vidékfejlesztési miniszter nevezi ki.

Az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat és ajánlásokat tartalmazza. Előírásait és irányelveit a15 tagú Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság dolgozza ki. A bizottság tagjait a vidékfejlesztési miniszter nevezi ki.