Föld Napja az Ünnepi Könyvhéten: 2009. június 4-8.

2011

Idénis várunk mindenkit június 2-6. között a 82. Ünnepi Könyvhéten a Föld Napja Alapítvány pavilonjánál a budapesti Vörösmarty téren. Erre az alkalomra jelenik meg A világ helyzete 2011 című könyvünk Földünk élelmezése alcímmel, de még kapható lesz a 2010 karácsonyára kiadott Hétköznapi kalauz című hasznos kézikönyvünk is.

A kedvezményes könyvek, játékok mellett környezeti tesztek, közös társasjáték, Mit tehetsz Te? ötletek várják látogatóinkat.

 

2010

Ebben az évben június 3-7. között a budapesti Vörösmarty téren várjuk a Válassz környezeti könyvet nyárra! mozgalom régi és új híveit a Föld Napja Alapítvány pavilonjánál a 81. Ünnepi Könyhéten többek között A világ helyzete 2010 című könyvünkkel.

A 20. Föld napjára megjelent A világ helyzete 2010 című könyvünk, amely fogyasztási kultúránk átalakításának lehetőségeit veszi végig 50 kiemelkedő szakember írásainak segítségével. Számos ötletet adó, követendő példát is ismertet a könyv a fogyasztói társadalom átformálásához, a fenntartható fogyasztási kultúra megteremtéséhez. Csak cselekednünk kell. Együtt.

És kínálunk még 163 mesét a haszonnövényekről Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok? címmel és könyvet Ökológiai lábnyomunkról, valamint két játékot, a Játszma ökológiai ismeretterjesztő társasjátékot és a Magyar babos memóriajátékot babfajtáink sokféleségéről.

 

2009

Környezeti könyvekkel, játékos tesztekkel és egy különleges, kétkötetes mesekönyvvel várunk mindenkit a Föld Napja Alapítvány pavilonjában 2009. június 4-8. között a 80. Ünnepi Könyvhéten
a budapesti Vörösmarty téren és a Ráday utcában.

2009. JÚNIUS 5-ÉN 15 ÓRAKOR MIÉNK LESZ A SZÍNPAD A VÖRÖSMARTY TÉREN!

A meséskönyv szerzői mesélnek majd arról, hogyan lett a pillangóvirágból cukorborsó vagy milyen is az égigérő paszuly gyökere? Dr. Rodics Katalin pedig arról, hogyan is született meg ez a különleges kétkötetes mesekönyv haszonnövényeinkről:

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesepályázat Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok? címmel. Azt gondoltuk, főleg gyerekek fognak írni nekünk – de tévedtünk! A mesélőkedv nem ér véget a gyerekkorral. Jó látni, mennyi érték, kincs van körülöttünk, bennünk. Minden egyes mese igazi ajándék: ki-ki azt hozta el nekünk mesebeli tarisznyájában, amit otthon csomagoltak neki. Fontos mesék ezek. Állapotjelzők. Arról adnak hírt, hogy van valami kincsünk, ami a miénk, elvehetetlenül.” (Mirtse Zsuzsa író könyvajánlójából)

Az idei Föld napjára jelent meg A világ helyzete 2009 című könyvünk, amely szakszerűen, de közérthetően foglalkozik a mindannyiunkat érintő éghajlatváltozás várható következményeivel. A könyv reményt kelt a keserű valóság közepette, mert a kötet valamennyi szerzője egyetért abban, hogy nincs még késő megóvni az éghajlatot egy hosszú távon fennmaradó emberi civilizáció számára. Csak cselekednünk kell. Együtt.

És kínálunk még könyvet Ökológiai lábnyomunkról, vagy zsebben hordható ÖkoMagyarország környezeti játékot, hogy mindenki találjon olvasnivalót nyárra!

 

 

Aki pedig szeretné, hogy a neki sokat jelentő könyvet más is elolvassa, veszítse el azt. Mi is csatlakoztunk a Veszíts el egy könyvet! olvasást népszerűsítő játékhoz. A könyvhéten újabb könyveinket veszítjük el! Reméljük, megtalálod.