Könyvfesztivál

2011

A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2011. április 14-17. között a Föld Napja Alapítvány ismét jelen lesz egy környezeti könyveket és játékokat kínáló környezeti pavilonnal a Millenárison.
A szokott helyen, a külső, szabadtéri K7-es pavilonban környezeti vetélkedőkkel, közös társasjátékkal és Hétköznapi kalauz c. új kézikönyvünkkel is várjuk a 21. Föld napjára készülőket.

A könyvvásári forgatagban 2011-ben is folytatjuk a Veszíts el egy könyvet! programunkat, legalább 10 "elveszített" környezeti könyv várja megtalálóját a Millenáris Park területén.

 

2010

A Föld Napja Alapítvány 2010-ben lesz 20 éves. Az évfordulón a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2010. április 22-25. között várja a Föld napját ünneplőket egy környezeti könyveket és játékokat kínáló pavilonnal a Millenárison. Erre az alkalomra jelenik meg legújabb ökológiai társasjátékunk, a Játszma, valamint A világ helyzete 2010 c. könyvünk a fenntartható fogyasztásról.

A könyvvásári forgatagban a Millenáris szabadtéri színpadán 24-én szombaton és 25-én vasárnap 15 órakor „fenntartható ajándékkal”, egy rövid táncjelenettel hívjuk fel a figyelmet Földünk sebezhetőségére Kazinczy Eszter és Komarov Alexandr táncművészek előadásában. Minden környezetbarátot szeretettel várunk.

Környezeti vetélkedőkkel, közös társasjátékkal is várjuk a 20. Föld napján a pavilonunkhoz (K7-es) látogatókat.

Aki pedig szeretné, hogy a neki sokat jelentő könyvet más is elolvassa, veszítse el azt. 2010-ben is csatlakozunk a Veszíts el egy könyvet! olvasást népszerűsítő játékhoz. A Millenárison újabb könyveinket veszítjük el! Reméljük, megtalálod.

 

2009

A Föld Napja Alapítvány elsőként képviseli a környezet ügyét a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2009. április 23-26. között a budapesti Millenáris Parkban többek között a Magyar babos memorijátékkal és az éghajlatváltozásról közérthetően szóló A világ helyzete 2009 c. kötetünkkel.

Földünk sebezhetőségére, a környezet védelmére „fenntartható ajándékkal”, egy rövid táncjelenettel hívjuk fel a könyvünnepre látogatók figyelmét. Az Újjászületés c. jelenetet Kazinczy Eszter és Komarov Alexandr, az Operaház táncművészei koreografálták és táncolják 25-én, szombaton 15 órakor és 26-án, vasárnap 16 órakor.

 

 Kazinczy Eszter és Komarov Alexandr