Nincs többé bacon reggelire – zöldülő svédasztalok

Kolbász és szalonna nélkül szolgálják föl a reggelit ezentúl a skandináv Comfort hotelekben. Az ok egyszerű - az egyik legnagyobb skandináv szállodalánc tulajdonosa engedett környezetvédő aktivista feleségének, és nemet mondott a húsos reggelikre.

„Először a Comfort hotelekben változik a reggeli – jelentette ki Petter Stordalen, a Nordic Choice Hotel Group szállodalánc milliárdos tulajdonosa. – A Nordic Choice szállodalánc figyel a fenntarthatóságra, és új reggeli kínálatával remélhetőleg segít a környezetterhelő fogyasztási szokások megváltozásában.” (A közel 170 hotelt magában foglaló szállodalánc mintegy 30 Comfort hotelje norvég, svéd és litván területen egyaránt közkedvelt az üzletemberek körében.) 

Stordalen egészséges, zöld reggeli menüjét Skandinávia-szerte számos szállodában bemutatták – sokféle zöldséget, gyümölcsöt kínálnak vendégeiknek a megszokott zsírdús reggelik helyett. Nemcsak a kolbászokat és a szalonnát száműzik a reggeli választékból, hanem a pálmaolajat tartalmazó pékárukat, sajtokat is azért, hogy kevesebb esőerdőt irtsanak ki a pálmaolaj-termelés miatt.

Nem minden vendég fogadta jól a változást. A Comfort lánc egyik svédországi szállodájának étteremvezetője szerint „a reakciók vegyesek – néhányan bosszankodnak, de vannak, akik megértik, és elfogadják."

„Vállaljuk a kihívást és változtatunk a bevett szokásokon – mondta a szállodalánc svéd sajtóreferense. – Vendégeink tapasztalhatják majd, hogy új reggeli kínálatunk nemcsak jó és ízletes, de egészséges is." Ha a Comfort hotelekben beválik a zöld reggeli, akkor azt a lánc többi szállodájában is bevezetik a következő hónapokban – hangzott el a sajtótájékoztatón.

„A vegetáriánus étrend a legjobb választás, egyszerre két ügyet szolgál - az állatok jólétét és a környezetét – üdvözölte a kezdeményezést Siri Martinsen, a norvég állatjogvédők vezetője –, és az egészségednek is jót tesz" – tette hozzá.

A WHO októberben tette közzé, hogy a feldolgozott húskészítmények, mint amilyen a kolbász és a szalonna, növelik a rákos megbetegedések, különösen a vastagbélrák kockázatát.

Forrás: thelocal/foxnews

Kapcsolódó cikkek

Mennyi kolbászt, virslit egyek?

Húsmentes hétfő

Mennyi a víz egy nagy adag steakben?

Túlhasználat

Legalább felezd meg!