5. Magyar Fenntarthatósági Csúcs

Ötödszörre rendezik meg a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát, a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozóját. Fókuszban a klímaváltozás és egyik fő oka, az erőforrások pazarló használata, valamint az etikus kapitalizmus. Legyen aktív résztvevője a páratlan szakmai és társadalmi párbeszédnek november 19-én, Budapesten!

A Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014 konferencia fókuszában a klímaváltozás hatásainak érzékelhető erősödése, kiváltó okai és közülük is a pazarló fogyasztásnak a szerepe áll. A klímaváltozás ténye adott. Rohamosan változik életünk minősége. Szembenézésre s más életmódra, felkészülésre, alkalmazkodásra van szükség.

Mit kell tennünk ennek érdekében? Útját lehet-e állni az emberiség – egyének, cégek, társadalmak – egyre növekvő, pazarló, pocsékoló fogyasztásának? Lehet-e reménykedni meglévő emberi, üzleti, társadalmi, környezeti rendszereink működésének harmonizálásában és új, együttműködő, összekapcsolódó rendszerek létrehozásában fennmaradásunk és jövőnk érdekében? Mindebben mi lehet az üzleti szektor feladata? Van-e esélye a kapitalizmus etikussá válásának? Teszünk-e egyre többen és többet azért, hogy az üzleti, a társadalmi és a környezeti haszon maximálása egyforma fontossággal bírjon, és ez tudatossá is váljon?

Részletes program és regisztráció: http://www.piacesprofit.hu/konferenciakozpont/magyar-fenntarthatosagi-csucs-2014/

A konferencián a Föld Napja Alapítvány szakmai támogatókánt húsmentes hétfő programjával vesz részt.